Chcete něco sdělit svému okolí?
Názor na dění ve vašem městě, zprávy z vašeho regionu, pozvánku na vaší akci...
Psát do Domácích novin může úplně každý
>>> Přidat článek <<<

Hodonínská nemocnice nabízí pacientům výběrový jídelníček

01.10.2018
Nemocnice TGM v Hodoníně nabízí od 1. října 2018 zajímavý benefit, kterým chce zpříjemnit svým hospitalizovaným pacientům pobyt ve zdejším zdravotnickém zařízení. Pokud totiž pacienty nezaujme klasický nemocniční jídelníček, mohou si odteď za vstřícný příplatek vybrat nejen zdravou snídani, oběd či večeři. V nabídce bude totiž nově třeba také ovocný salát, pohár s tvarohem či lehký jablečný moučník k odpolední kávě. Doplatek na celý den? Necelých dvě stě korun!

„Výběrový jídelníček bude v první fázi určen našim pacientkám na gynekologickém oddělení, pacientům v nadstandardních pokojích a také maminkám či dalším rodinným příslušníkům, kteří doprovázejí své děti při hospitalizaci na dětském oddělení,“ přiblížila novou službu náměstkyně pro ošetřovatelskou péči NTGM Mgr. Naděžda Kwašniewská.

Pochutnat si tak pacienti za pětatřicetikorunový doplatek nově mohou třeba na vaječné omeletě se slaninou a zeleninou či plněných celozrnných toustech k snídani. K obědu si pak mohou dát například lososa s bramborem a citronem, kachní stehno s červeným zelím nebo panenku s houbovým přelivem. Cena? Pouhých sedmdesát korun. „K večeři teď našim pacientům nabídneme třeba pečeného pstruha se zeleninovým salátem, plněnou tortillu nebo těstovinový salát s kuřecím masem za 55 korun,“ vyjmenovala náměstkyně, z jakých lákavých položek v jídelníčku mohou zájemci od října nově vybírat.

Výběrový jídelníček se týká pacientů bez diet. Objednat si lidé mohou nejen jednotlivá jídla, ale také sestavit si zdravé celodenní menu přímo podle své chuti. Stravu mohou vybírat po doporučení lékaře.  

„Spouštíme tímto pilotní projekt, který chceme nejprve vyzkoušet u pacientů a doprovodu na vybraných odděleních. Naší motivací je nejen snaha zpříjemnit pobyt pacientům, ale také jim nabídnout službu navíc formou zdravého stravování. Navíc za velmi vstřícný příplatek k tomu, co za stravu hradí běžně pojišťovna. Pokud si pacient objedná všechna tři jídla včetně moučníku, připlatí si za celodenní nadstandardní stravování pouze 196 korun,“ uvedl ředitel Nemocnice TGM Ing. Antonín Tesařík.

A pokud podle něho bude mít výběrová strava u pacientů úspěch, rozšíří postupně tuto nabídku i na další oddělení.

Převzato ODTUD

Aktuálně z Hodonínska